Go Back
+ servings

Kukeseenesupp kreemjuustuga

Total Time25 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g kukeseeni suuremad kukeseened tükeldatuna
  • 30 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 porgandit riivituna
  • 7 dl köögiviljapuljongit
  • 3-4 kartulit tükeldatuna
  • 200 g toorjuustu või sulatatud juustu
  • Soola ja pipart
  • Värsket tilli hakituna

Instructions

  • Puhasta ja vajadusel tükelda kukeseened. Tõsta kõrvale.
  • Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel või ja hauta või sees sibulat koos küüslauguga mõned minutid. Lisa sinna ka porgand ja hauta paar minutit. Tõsta juurde kukeseened, kuumuta vaiksel tulel läbi ja vajadusel auruta seentest üleliigne vedelik välja. Kalla peale puljong ja tõsta sinna sisse kartul. Keeda kuni kartul on pehme ja lisa siis kas toorjuust või sulatatud juust. Lase juustul leeme sisse sulada. Maitsesta supp värske tilli, soola ja pipraga. Kui supp tundub liiga paks, lisa kas vett või puljongit.