100gkuivatatud jõhvikaid2 sl Vana Tallinna likööris leotatud
100gsarapuupähkleidjämedalt hakituna
12suuremat ploomisektoritena
Pruuni suhkrut pealeraputamiseks
Instructions
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde sulatatud või. Lisa järgmisena jahu, küpsetuspulber, sidrunikoor, sool ja likööris leotatud kuivatatud jõhvikad.
Kalla umbes pool tainakogusest 24-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi. Laota sinna peale pooled ploomid ja suru ploome veidi taina sisse. Kalla siis peale ülejäänud tainas ja säti sellele ülejäänud ploomid. Suru ploome veidi taina sisse. Puista peale hakitud pähklid ja paar lusikatäit pruuni suhkrut.
Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 50-60 minutiks või kuni kook on kuldne ja tikuga keskkohast torgates enam tainast tiku külge ei jää.
Jahuta veidi ja serveeri kas vaniljekastme või -jäätisega.