Go Back
+ servings

Trühvlimaitseline lameleib kartuli ja kitsejuustuga

Total Time1 hr 30 mins
Servings: 6

Ingredients

Tainas

  • 350 g nisujahu
  • 150 g durumjahu
  • Pool pakki kuivpärmi 1 tl ehk 6 grammi
  • 2 tl suhkrut
  • 2 tl soola
  • 4 dl käesooja vett
  • 2 sl oliiviõli

Katteks

  • 4-5 väiksemat kartulit õhukeste viiludena
  • 2 sl oliiviõli osade kaupa
  • 1 tl suvetrühvli pulbrit või 2 tl trühvlipastat
  • 150 g kitsejuustu võid kasutada ka gorgonzola juustu
  • Värsket tüümiani
  • Veidi riivitud parmesani
  • Soolahelbeid

Instructions

  • Sega kausis jahud, pärm, sool ja suhkur. Lisa vesi ja õli. Sõtku köögikombaini tainakonksude abil tainast 7-10 minutit, kuni tainas on läikiv ja ühtlane. Lameleiva tainas on suhteliselt pehme ja vedelam, kui tavaline saiatainas. Kalla tainas õliga määritud kaussi, kata kauss toidukile või köögirätiga ja tõsta sooja kohta kerkima umbes tunniks ajaks või seni, kuni tainas on kahekordseks kerkinud.
  • Kalla kerkinud tainas ahjuplaadile, mis kaetud küpsetuspaberiga ja üle raputatud vähese jahu või mannaga. Lõika tainas kaheks ja vormi õliste näppude abil mõlemast tainatükist vabakäelised lameleivad. Torka taina sisse kahvliga augud ja piserda siis lameleibade tainast oliiviõliga. Puista sinna peale trühvlipulbrit ja kata siis lameleivad õhukeste kartulilaastudega. Piserda kartulit oliiviõliga ja tõsta ahjuplaat eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde. Küpseta ca 15 minutit või seni, kuni lameleib hakkab kergelt äärtest pruunistuma. Tõsta leivad ahjust ja puista lameleibadele soolahelbeid ning pudista kuumale leivale juustu. Viimistle värske tüümianiga ja serveeri võimalusel soojalt.