Go Back
+ servings

Lambalihatäidisega pirukad

Total Time30 mins
Servings: 8 pirukat

Ingredients

  • 200 g võiga pärmi-lehttainast
  • 250 g lamba hakkliha
  • 1 väiksem sibul hakituna (võid sibula eelnevalt pannilt kergelt läbi hautada)
  • 1-2 hakitud küüslauguküünt
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl kaneeli
  • 1 tl mett
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • Peotäis hakitud värsket münti ja koriandrit
  • Soola ja pipart
  • Seesamiseemneid
  • Pintseldamiseks lahtiklopitud muna

Instructions

  • Sega kokku hakkliha, sibul, küüslauk, vürtsköömned, kaneel, mesi ja paprika pulber. Lisa ka hakitud münti ja koriandrit. Maitesta segu soola ja pipraga.
  • Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks pikaks ristkülikuks. Vormi hakklihast ca 2-3 cm jämedune „vorst“ ja säti see taina keskosale. Keera taina küljed üle liha ja keera tainast moodustunud rull ümber nii, et liitekoht jääb allapoole. Lõika terava noaga tainarullist paraja suurusega pirukad. Pintselda neid pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit või kuni pirukad on kuldsed ja läbi küpsenud. NB! Ära liiga suuri pirukaid vormi, siis võid olla kindel, et liha piruka sees läbi küpseb. Serveeri soojalt.