700gtükeldatud lambalihavõivad olla osaliselt kondiga tükid
3tlKeskturu lambavürtsi segukui seda ei ole, kasuta 1 tl vürtsköömneid, 1 tl suitsutatud paprikat ja 1 tl jahvatatud tšillit
1tlkaneeli
2sibulathakituna
3küüslauguküünthakituna
Paar vart sellerittükeldatuna
2porgandittükeldatuna
7dlpuljongit
2loorberilehte
400gpurk purustatud tomateid
200gpruune või rohelisi läätsesid
Soola ja pipart
Veidi suhkrut
Serveerimiseks hakitud värsket peterselli või koriandrit
Instructions
Alusta sellest, et püherda lambaliha vürtsisegus nii, et liha oleks üleni vürtsidega kaetud. Jäta võimalusel ööpäevaks jahedasse marineerima. Kuumuta pann ja pruunista liha pannil. Tõsta kõrvale.
Kuumuta potis veidi õli ja hauta keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku kümmekond minutit. Lisa potti seller ja porgand ning kuumuta õlis läbi. Kalla siis peale puljong, lisa loorberileht ja tõsta eelnevalt pruunistatud lambaliha potti. Lisa ka tomatikonserv. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta vaiksel tulel kaane all umbes tund aega. Lisa siis läätsed (võid neid eelnevalt tund-paar külmas vees leotada) ja keeda veel vaiksel tulel 40-60 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga. Vajadusel lisa keemisel kas vett või puljongit, kui pajaroog kipub liiga kuivaks keema. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli.