Go Back
+ servings

Vürtsine lambapada läätsedega

Total Time2 hrs 30 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 700 g tükeldatud lambaliha võivad olla osaliselt kondiga tükid
  • 3 tl Keskturu lambavürtsi segu kui seda ei ole, kasuta 1 tl vürtsköömneid, 1 tl suitsutatud paprikat ja 1 tl jahvatatud tšillit
  • 1 tl kaneeli
  • 2 sibulat hakituna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • Paar vart sellerit tükeldatuna
  • 2 porgandit tükeldatuna
  • 7 dl puljongit
  • 2 loorberilehte
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 200 g pruune või rohelisi läätsesid
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Serveerimiseks hakitud värsket peterselli või koriandrit

Instructions

  • Alusta sellest, et püherda lambaliha vürtsisegus nii, et liha oleks üleni vürtsidega kaetud. Jäta võimalusel ööpäevaks jahedasse marineerima. Kuumuta pann ja pruunista liha pannil. Tõsta kõrvale.
  • Kuumuta potis veidi õli ja hauta keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku kümmekond minutit. Lisa potti seller ja porgand ning kuumuta õlis läbi. Kalla siis peale puljong, lisa loorberileht ja tõsta eelnevalt pruunistatud lambaliha potti. Lisa ka tomatikonserv. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta vaiksel tulel kaane all umbes tund aega. Lisa siis läätsed (võid neid eelnevalt tund-paar külmas vees leotada) ja keeda veel vaiksel tulel 40-60 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga. Vajadusel lisa keemisel kas vett või puljongit, kui pajaroog kipub liiga kuivaks keema. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli.