Go Back

Siidine toorjuustu-valge šokolaadi kook jõuluvürtsise pohlakattega

Koogi valmistamiseks sobib 20-22 cm läbimõõduga vorm
Total Time30 minutes
Servings: 10 inimesele

Ingredients

Koogipõhi:

  • 150 g piparkooke purustatuna (võid kasutada ka kaeraküpsiseid, šokolaadiküpsiseid või Digestive küpsiseid)
  • 50 g sarapuupähkleid purustatuna
  • 50 g võid sulatatuna
  • Veidi kaneeli

Toorjuustu-valge šokolaadi kiht:

  • 500 g Farmi köögi toorjuustu toasoojana
  • 200 g valget šokolaadi tükeldatuna
  • Poole sidruni mahl ja riivitud sidrunikoor
  • 1,5 dl 35%-list koort
  • 1-2 tl vanillisuhkrut

Pohlakate:

  • 2 dl pohlamahla või -siirupit
  • 1-2 sl Vana Tallinna likööri soovi korral
  • 1-2 kardemonitera ja tähtaniisi soovi korral kui soovid jõulusemat maitset
  • 2 lehte želatiini

Instructions

  • Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Sega need sulatatud võiga ja suru siis küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
  • Toorjuustukihi valmistamiseks tõsta esmalt tükeldatud valge šokolaad vesivanni sulama. Ole ettevaatlik, liiga kuumas võib valge šokolaad tükki tõmmata. Sega toasoe toorjuust kreemjaks ja lisa toorjuustule sidrunimahl ja -koor ning vanillisuhkur. Vahusta koor. Kui šokolaad on sulanud, sega esmalt paar lusikatäit toorjuustusegu valge šokolaadi sisse ja ühenda siis ülejäänud toorjuust ja valge šokolaad. Sega juurde ka vahustatud koor ja kalla saadud segu küpsisepõhjale. Tõsta jahedasse tunniks-paariks tahenema.
  • Pohlakihi jaoks mõõda välja 2 dl vedelikku. Kuumuta seda potis koos vürtsidega, kui soovid jõulusemat maitset. Samal ajal tõsta külma vee sisse umbes viieks minutiks ligunema želatiinilehed. Sulata želatiinilehed kuumas pohlamahlas kuni need on täielikult sulanud. Soovi korral maitsesta segu likööriga. Jahuta veidi ja kalla siis vaikselt toorjuustu-valge šokolaadi kihile. Tõsta jahedasse vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö.
  • Serveerides kaunista soovi korral meelepäraste kaunistustega.