Go Back
+ servings

Saia sees küpsenud juust pohlamoosiga

Total Time25 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1 ümmargune pagarisai ca 500 g
  • 250 g ümmargust camembert juustu
  • 2-3 sl pohlamoosi*
  • Mõned oksad rosmariini või tüümiani
  • Väike sorts valget veini

Instructions

  • Uurista saia sisse süvend, mis on pisut suurema läbimõõduga kui juustuketas. Süvendi sügavus võiks olla umbes sama, mis juustuketta kõrgus. Laota saia sisse tehtud süvendisse veidi pohlamoosi ja tõsta juustuketas sinna peale. Torka äärtesse rosmariinioksad ja piserda juust pealt sortsu valge veiniga. Keera sai fooliumi sisse või kasuta kaanega savi- või malmpotti. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde 15-20 minutiks. Potti kasutades oleks hea see ka eelnevalt ahjus kuumutada. Võta siis saia ümbert foolium ära või tõsta potilt kaas ja küpseta veel umbes 5 minutit. Enne ahjust võtmist kontrolli näpuga või lusikaga katsudes, kas juust tundub seest pehme ja sulanud.
  • Tõsta ahjust ja serveeri kohe. Igaüks võib saia küljest ise tükke rebida ja neid sulajuustu sisse dippida või võid ka saiasektorid lahti lõigata. Arvesta sellega, et juust on sulades hästi voolav ja vedel.