Go Back

Jogurti panna cotta granaatõunakattega

Prep Time15 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg4 hours
Servings: 4

Ingredients

  • 370 g Activia maitsestamata jogurtit
  • 2 dl 35%-list koort
  • 5 lehte želatiini
  • 2-3 sl suhkrut või vedelat mett
  • 1 tl vanillisuhkrut või poolest vanillikaunast kraabitud seemned

Granaatõunakate:

  • 2 dl granaatõunamahla
  • 2 lehte želatiini
  • Granaatõunaseemneid

Instructions

  • Panna cotta valmistamiseks tõsta alustuseks želatiinilehed külma veega likku. Tõsta kõrvale paar supilusikatäit koort ja vahusta siis ülejäänud koor kergeks vahuks koos suhkru või mee ja vanillisuhkruga või vanillikaunast kraabitud seemnetega. Sega Activia jogurt ühlaseks ja sega juurde koorevaht. Kuumuta eelnevalt kõrvale tõstetud koor kastrulis, nõruta želatiinilehed ja lahusta siis kuuma koore sees. Jahuta veidi ja kalla želatiinisegu jogurti-koorevahu sisse. Sega hoolikalt läbi ja kalla siis magustoidupokaalidesse või klaasidesse. Tõsta jahedasse paariks tunniks tahenema.
  • Granaatõunakihi jaoks tõsta esmalt želatiinilehed külma vette mõneks minutiks paisuma. Kuumuta kastrulis granaatõunamahl (ära keeda) ja lahusta siis želatiinilehed mahlas. Sega hoolega läbi, et tükke ei jääks. Jahuta veidi ja kalla siis ettevaatlikult tarretunud jogurti-koorekihile. Puista peale granaatõunaseemneid ja tõsta tarretuma paariks tunniks kuni üle öö. Hoia kuni serveerimiseni jahedas.