Go Back

Koos küpsenud sinepi-õuna seapraad ja õunamahlaga hapukapsas

Total Time4 hours
Servings: 8

Ingredients

  • 1,5-2 kg tükk sea kaelaliha
  • 100 g õunakastet
  • 3 sl sinepit siis sobib nii kange, teraline kui ka magusam sinep
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Õunamahlas haudunud hapukapsas:

  • 1,5 kg hapukapsast
  • 1 sibul hakituna
  • 2 õuna koorituna ja riivituna
  • 3 dl õunamahla või magusamat õunasiidrit
  • 1 tl soola
  • Soovi korral 3 sl mett või 1 dl pruuni suhkrut
  • Soola ja pipart
  • Õli

Instructions

  • Hõõru liha sisse soola ja pipraga. Sega siis omavahel õunakaste ja sinep ning määri liha sellega kokku. Jäta paariks tunniks kuni üle öö külma maitsestuma. Tõsta liha enne küpsetamist vähemalt tund aega toatemperatuurile. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista liha igast küljest kuldpruuniks. Võid selle etapi ka vahele jätta ja liha otse ahjupotti panna, aga liha maitse jääb eelnevalt pruunistades mõnusam.
  • Hapukapsa valmistamist alusta sibula praadimisest. Prae sibulat keskmisel kuumusel kuni see on klaasjas ja kergelt kuldne. Sega hapukapsas praetud sibula, riivitud õuna, õunamahla, soola ja soovi korral mee või pruuni suhkruga. Tõsta kapsas ahjupotti ja lükka äärtesse moodustades keskele süvend. Aseta sinna süvendisse liha. Lisa ahjupotti ka pannile jäänud liha praadimise mahlad. Tõsta ahjupott eelkuumutatud ahju 160-170 kraadi juurde ja küpseta 3,5-4 tundi, kuni liha on täiesti pehme. Võid liha ka kapsa alla matta, et kapsa- ja lihamahlad küpsedes mõnusalt üksteist vastastikku maitsestaksid.
  • Serveeri soojalt ja puista peale värskeid ürte. Juurde paku ahjukartuleid, marineeritud kõrvitsat ja pohlamoosi. Nagu jõulude ajal ikka kombeks 😊