Go Back
+ servings

Krabikoogid külma tartar kastmega

Cook Time20 mins
Taina seismiseks vajalik aeg1 hr
Total Time1 hr 20 mins
Servings: 8 krabikooki

Ingredients

  • 400 g taskukrabiliha sulatatuna ja kuivemaks nõrutatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 2 suuremat muna
  • 2 sl paksemat majoneesi
  • 1 tl sinepit nt Dijoni
  • 1 tl Worcesteri kastet soovi korral
  • 1 tl ürdisoola mina kasutasin turult ostetud Svaani soola
  • Värsket hakitud peterselli
  • 1,5-2 dl panko paneeringut või riivsaia
  • Soola ja pipart
  • Praadimiseks õli

Tartar kaste

  • 1 dl majoneesi
  • 1 dl hapukoort
  • 1 marineeritud kurk hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 1 tl sinepit
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut

Instructions

  • Krabikookide valmistamist alusta sellest, et haki sibul ja prae seda keskmisel kuumusel mõned minutid, kuni sibul on klaasjas. Võid sibula ka toorena lisada, aga läbipraadimine annab sibulale magusama maitse. Sega omavahel praetud sibul, munad, majonees, sinep, Worcesteri kaste, ürdisool ja hakitud petersell. Sega läbi ja lisa siis nõrutatud krabiliha ja panko. Panko kogust võid ise reguleerida. Tulemuseks peaks olema vormitav kotletitaina paksusega tainas. Ära kohe kõike kogust lisa, aga kui tainas tundub liiga vedel ja kooke on raske vormida, lisa veel täiendavalt pankot. Vormi käte vahel 8-10 pätsikest. Tõsta need küpetuspaberiga kaetud vaagnale või lõikelauale ja tõsta umbes tunniks külma. Võid ka kohe praadima hakata, aga seistes muutuvad koogid paremini käsitletavaks ja ei lagune pannil ära.
  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae krabikooke mõlemalt poolt mõned minutid, kuni need on kuldsed. Selleks kulub umbes 3-5 minutit mõlemale küljele.
  • Tartar kastme jaoks sega kõik koostisained. Kontrolli maitseid. Serveeri krabikooke koos kastmega ja soovitavalt kohe pannilt võetuna kuumana.