Go Back
+ servings

Pidulik ahjukana mee, pohla ja sinepiga

Total Time1 hr 50 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1,5 kg vabajooksu kana neid leiad näiteks Balti jaama turult
  • 50 g võid sulatatuna
  • 2 tl mahedamat sinepit
  • 2 tl mett
  • 2 tl pohlamoosi või -püreed
  • Värsket või kuivatatud tüümiani hakituna
  • 1-2 sl jahu
  • 3 dl Maggi kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 dl koort
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks röstitud köögivilju

Instructions

  • Sega kausis sulatatud või, sinep, mesi, pohlamoos või -püree ja värske või kuivatatud tüümian. Määri kana üleni saadud seguga kokku ja suru näppude abil veidi marinaadi ka kana rinnale naha alla. Maitsesta kana soola ja pipraga. Seo kööginööri abil kana jalad kinni ja tõsta kana siis ahjuvormi.
  • Küpseta 180 kraadini kuumutatud ahjus ca 1 tund 20-30 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Küpsust võid kontrollida nii, et torkad kõige paksemasse kokku varda või grilltikuga ja välja jooksev mahl on läbipaistev. Küpsemise vahepeal võid kana marinaadiseguga veel täiendavalt pintseldada.
  • Pannile jäänud praemahladest valmista kaste. Kalla ahjupannilt praemahlad pannile keskmisele kuumusele. Sega jahu vähese koguse puljongiga ja kalla koos ülejäänud puljongiga pannile. Lisa ka koor. Sega kõik ühtlaseks, lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulle umbes 7 minutit, kuni kaste on paksenenud. Kontrolli maitseid ja vajadusel lisa soola ja pipart. Kalla läbi sõela kastmekannu ja serveeri koos kana ja köögiviljadega.