Go Back

Jõhvika ja viinaga graavitud lõhe mädarõikakastmega

Prep Time15 minutes
Maitsestumiseks vajalik aeg1 day
Servings: 6

Ingredients

  • 600-700 g lõhefileed
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl soola
  • 1,5 dl jõhvikaid
  • 0,5 dl viina
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Hakitud tilli

Mädarõikakreem:

  • 200 g toorjuustu
  • 2-3 tl mädarõigast
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut

Instructions

  • Tõsta jõhvikad, suhkur, sool ja viin purustajasse ja töötle ühtlaseks.
  • Kuivata lõhefilee majapidamispaberiga, jahvata peale musta pipart. Puista peale värsket hakitud tilli. Tõsta kala suuremasse säilituskarpi. Määri kalale jõhvikasegu. Kata kaanega ja tõsta jahedasse vähemalt 24 tunniks. Tõsta nüüd külmast välja ja kui soovid tugevamat maitset, siis määri vahepeal maha valgunud jõhvikasegu taas kalale ja tõsta kala taas jahedasse 12-24 tunniks. Võta siis lõhe karbist välja, puhasta majapidamispaberiga kala jõhvikasegust puhtaks ja lõika terava noaga õhukesed viilud.
  • Mädarõikakreemi tegemiseks sega omavahel toasoe toorjuust, mädarõigas, sidrunimahl, sool, pipar ja veidike suhkrut. Serveeri lõhet koos mädarõikakreemiga.
  • Serveeri kas iseseisva roana või mustal leival.