Go Back
+ servings

Maasika ja valge šokolaadi toorjuustukook

Prep Time45 mins
Tarretumiseks vajalik aeg4 hrs
Servings: 10

Ingredients

Koogipõhi

  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid

Toorjuustu-valge šokolaadi kiht

  • 400 g Farmi laktoosivaba toorjuustu
  • 2 dl 35%-list koort
  • 250 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut

Maasikakiht

  • 2 dl jõhvikamahla
  • 200 g maasikaid viilutatuna
  • 2 lehte želatiini
  • Kaunistamiseks vahukoort ja maasikaid

Instructions

  • Purusta küpsised purustajas ja sega siis sulatatud võiga. Kata 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru puru vormi põhjale.
  • Vahusta koor koos toasooja toorjuustuga ühtlaseks vahuks. Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Nirista sulanud šokolaad pidevalt segades toorjuustuvahu sisse. Sega juurde ka vanillisuhkur. Kalla saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja tõsta kook paariks tunniks jahedasse.
  • Valmista pealiskate. Selleks tõsta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette paisuma. Samal ajal kuumuta kastrulis jõhvikamahl. Nõruta želatiinilehed ja lahusta siis kuumas mahlas. Lao toorjuustukihile tükeldatud maasikad. Jahuta jõhvikamahla-želatiinisegu veidi ja kalla siis osade kaupa ettevaatlikult toorjuustutäidisele. Vahepeal tõsta kook jahedasse (talvisel ajal õue), et esimene kiht kiirelt tarretuks ja siis kalla ülejäänud kiht juurde. Kui korraga kogu segu kallad, hakkavad paika sätitud maasikad vedelikus paigalt ära ujuma. Aseta kook jahedasse mõneks tunniks kuni üle öö. Serveerides kaunista vahukoore ja maasikatega. Naudi koos oma kõige armsamatega.