Go Back

Maapähklivõi brownie

Total Time25 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 2,5 dl maapähklivõid või tahinit
  • 0,5 dl pruuni rafineerimata suhkrut
  • 2 sl vedelat mett
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 1 kuhjaga supilusikatäis mandli- või kookosjahu
  • 0,5 tl soodat
  • Näpuotsaga soola
  • 50 g tumedat šokolaadi hakituna

Šokolaadikatte jaoks:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 30 g võid
  • Granaatõunaseemneid

Instructions

  • Sega kausis tahini, suhkur, mesi, vanillisuhkur ja munad ühtlaseks.. Lisa segu sisse kakaopulber, mandli- või kookosjahu, soola ja sooda. Sega, kuni tainas on ühtlane. See nõuab üsna tugevat randmetööd, kuna segu on päris paks Lisa ka hakitud šokolaad. Kalla küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse vormi (ca 15x10 cm). Kui tainas tundub liiga kleepuv, siis võid seda laiali lükaga õliga määritud spaatliga.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 20-25 minutit. Brownie sisu võib jääda veidi nätske, seega ära üle küpseta.
  • Jahuta veidi. Sulata siis väiksemas kausis hästi madalal kuumusel või vesivannil või ja hakitud tume šokolaad. Nirista browniele ja puista peale granaatõunaseemneid.
  • Säilita kinnises karbis jahedas.