Go Back
+ servings

Rohelise herne püreesupp

Total Time19 mins
Servings: 2

Ingredients

  • 5-6 rohelise sibula valget ja helerohelist osa hakituna
  • 30 g võid taimse variandi puhul asenda taimse võiga
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 1 liiter lMaggi kana- või köögiviljapuljongit 2 kuubikut
  • 400 g rohelisi herneid sügavkülmast
  • 2 dl 35%-list koort taimse variandi puhul asenda kookospiima või -koorega
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks keedetud vutimunasid ja hernevõrseid

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas või ja hauta vaiksel kuumusel rohelist sibulat 7-10 minutit. Ära pruunista. Lisa tükeldatud kartul, kuumuta läbi ning kalla siis peale kuum puljong. Lase keema tõusta, alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda, kuni kartul on pehme. Lisa herned ja keeda veel umbes 5-7 minutit. Püreesta supp ühtlaseks, kalla juurde koor ja kuumuta veel korra keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa supile keedetud vutimuna ja hernevõrseid.