5-6rohelise sibula valget ja helerohelist osahakituna
30gvõidtaimse variandi puhul asenda taimse võiga
2keskmise suurusega kartulittükeldatuna
1liiterlMaggi kana- või köögiviljapuljongit2 kuubikut
400grohelisi herneidsügavkülmast
2dl35%-list koorttaimse variandi puhul asenda kookospiima või -koorega
Soola ja pipart
Serveerimiseks keedetud vutimunasid ja hernevõrseid
Instructions
Kuumuta poti põhjas või ja hauta vaiksel kuumusel rohelist sibulat 7-10 minutit. Ära pruunista. Lisa tükeldatud kartul, kuumuta läbi ning kalla siis peale kuum puljong. Lase keema tõusta, alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda, kuni kartul on pehme. Lisa herned ja keeda veel umbes 5-7 minutit. Püreesta supp ühtlaseks, kalla juurde koor ja kuumuta veel korra keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa supile keedetud vutimuna ja hernevõrseid.