Suupisted herne-toorjuustukreemi ja peedi-toorjuustukreemiga
Total Time15 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
Herne-toorjuustukreem
200gsügavkülmutatud rohelisi herneid
100gtoasooja Farmi laktoosivaba toorjuustu
Peotäis värsket tilli või münti
Soola ja pipart
Peedi-toorjuustukreem
1keskmise suurusega keedetud peet
100gFarmi laktoosivaba toorjuustu
½tlmädarõigast
Soola ja pipart
Suupistete valmistamiseks
Röstitud musta leibaneljaks lõigatuna
Vürtsikilu fileed
Keedetud vutimunepoolitatuna
Graavilõhet
Heeringafileed
Kitsejuustu
Värskeid ürte kaunistamiseks
Instructions
Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga.
Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
Suupisteid valmistades rösti must leib ahjus või rösteris krõbedaks. Lõika leivaviil neljaks. Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu või graavilõhe ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat või kitsejuustu. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.