Go Back
+ servings

Suupisted herne-toorjuustukreemi ja peedi-toorjuustukreemiga

Total Time15 mins
Servings: 4

Ingredients

Herne-toorjuustukreem

  • 200 g sügavkülmutatud rohelisi herneid
  • 100 g toasooja Farmi laktoosivaba toorjuustu
  • Peotäis värsket tilli või münti
  • Soola ja pipart

Peedi-toorjuustukreem

  • 1 keskmise suurusega keedetud peet
  • 100 g Farmi laktoosivaba toorjuustu
  • ½ tl mädarõigast
  • Soola ja pipart

Suupistete valmistamiseks

  • Röstitud musta leiba neljaks lõigatuna
  • Vürtsikilu fileed
  • Keedetud vutimune poolitatuna
  • Graavilõhet
  • Heeringafileed
  • Kitsejuustu
  • Värskeid ürte kaunistamiseks

Instructions

  • Valmista hernekreem. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Keeda herneid 4-5 minutit ja kurna siis sõelal ning jahuta külma vee alla. Tõsta herned purustajasse või köögikombaini, lisa toorjuust ja till või münt ning töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga.
  • Peedi-toorjuustukreemi valmistamiseks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet ja toorjuust. Lisa ka mädarõigast ja maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
  • Suupisteid valmistades rösti must leib ahjus või rösteris krõbedaks. Lõika leivaviil neljaks. Kombineeri leib herne-toorjuustukreemi kilu või graavilõhe ja vutimunadega. Peedikreemile sobib seltsiliseks sättida heeringat või kitsejuustu. Kaunista suupisted värskete ürtidega ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.