Go Back
+ servings

Vinegrett

Total Time45 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g peeti koorituna ja tükeldatuna
  • 300 g kartuleid koorituna ja tükeldatuna
  • 2+2 sl päevalilleõli
  • 50 g rohelisi herneid
  • Pool punast sibulat hakituna
  • 1 suurem või 2 keskmist hapukurki tükeldatuna
  • Peotäis hapukapsast
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat

Instructions

  • Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit. Kurna sõelal ja lase külma veega üle. Tõsta kõrvale.
  • Tõsta tükeldatud kartul ja peet 2 sl päevalilleõli ja vähese soolaga. Kui kasutad porgandit, lisa ka see. Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ja rösti umbes 40 minutit. Jahuta ja sega siis peet ja kartul ja sega ülejäänud koostisainetega. Maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat.