Go Back

Juustupirukad tomino juustuga

Total Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 väikest tomino juustu ketast
  • 4 viilu prosciutto sinki
  • Veidi värkset tüümiani
  • 200 g võiga pärmi-lehttainast
  • Seesamiseemneid
  • Muna määrimiseks

Instructions

  • Rulli tainas jahusel pinnal veidi õhemaks ja lõika paraja suurusega ribad, mille sisse saaks keerata tomino juustu, et piisavalt jääb ka tainast üle juustu servade. Keera juust esmalt prosciutto riba sisse ja puista peale veidi tüümiani. Keera siis singiga juust taina sisse ja suru kahvliga tainaservad igalt poolt kinni. Tõmba terava noaga pirukale diagonaased triibud, määri pirukas lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni tainas on kuldne. Serveeri soojalt, paku juurde värsket salatit ja naudi pirukast välja voolavat sooja külluslikku juustu.