Go Back
+ servings

Kihiline soe vürtsikas hummusedipp päikesekuivatatud tomatiga

Total Time40 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 2 purki Gourmet Club klassikalist hummust
  • 1,5 dl paksemat jogurtit või hapukoort
  • 3 sl piinaseemneid
  • 50 g võid
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 100-150 g päikesekuivatatud tomateid hakitud
  • 1 tomat hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 100 g värsket kurki hakituna
  • 1 sl balsamico kreemi
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Värsket koriandrit

Instructions

  • Alusta esmalt sellest, et et sega hummus jogurti või hapukoorega. Kalla hummusesegu ahjukindlasse vormi või taldrikule.
  • Rösti piiniaseemneid keskmisel kuumusel kuni need hakkavad kergelt värvi muutma. Lisa pannile või ja sega läbi. Kui või on sulanud, lisa pannile ka tšillihelbed ja suitsutatud paprika pulber. Sega läbi. Kalla saadud segu ahjuvormi sätitud hummusele. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde umbes 25 minutiks, kuni hummus on läbi kuumenenud ja vormis pisut tõusnud.
  • Samal ajal kui hummus ahjus küpseb, valmista kate. Selleks sega omavahel hakitud päikesekuivatatud tomatid, tomat, punane sibul ja kurk. Lisa veidi soola, pipart, oliiviõli ja sidrunimahla. Võid lisada ka veidi balsamico kreemi.
  • Tõsta hummus ahjust, jahuta umbes 5 minutit ja laota siis köögiviljakate hummusele. Lisa ka hakitud värsket koriandrit. Serveerides võid juurde pakkuda ahjus oliiviõliga krõbedaks küpsetatud õhukese lavaši tšipse.