Go Back

Suitsukana-sinihallitusjuustu pirukas

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 6

Ingredients

Pirukapõhi

  • 100 g võid
  • 2,5 dl spelta- või nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • Vajadusel veidi vett

Sinihallitusjuustu-suitsukanatäidis:

  • 1 väiksem punane paprika tükeldatuna
  • 1 porru valge osa tükeldatuna
  • 250 g suitsukana tükeldatuna
  • 120 g Bavaria Blu sinihallitusjuustu väiksemaks rebituna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 3 muna
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Värsket tüümiani

Instructions

  • Tõsta tükeldatud külm või koos jahu ja soolaga kaussi ja töötle näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa veidi vett ja sõtku, kuni moodustub tainapall. Võid taina ka köögikombainis teha. Veerata tainapall, keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külmikusse.
  • Täidise jaoks kuumuta pannil veidi õli ja kuumuta porrut koos paprikaga mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Eelküpseta 180 kraadi juures 7-10 minutit.
  • Tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale paprika ja porru. Lisa tükeldatud suitsukana ja laota sinna peale väiksemaks pudistatud sihinallitusjuust.
  • Klopi munad lahti, lisa koor, tükeldatud värske tüümiani ja maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu vormi. Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ca 45-50 minutiks või seniks kuni täidis on kuldpruun ja tahenenud.