Go Back

Kevadroheline karulaugu-kapsa omlett väikese suitsupipra nüansiga

Total Time10 minutes
Servings: 1

Ingredients

  • 2 mahemuna
  • Väike sorts piima
  • 100 g noort kapsast õhukeste ribadena
  • Väike peotäis karulauku või beebispinatit jämedalt hakituna
  • Hakitud rohelist sibulat
  • Värskelt riivitud juustu
  • Tummine näpuotsatäis suitsutatud musta pipart
  • Soola
  • Võid praadimiseks

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi võid. Lase sulada ja prae siis kapsaribad koos rohelise sibulaga või sees läbi kuni need on läbipaistvad. Lisa pannile hakitud karulauk või spinat ja kuumuta korra läbi. Nüüd võid teha kahte moodi. Kui tahad paremini kokku hoidvat omletti, tõsta pannitäis pannilt ära, jahuta ja sega siis lahtiklopitud munaga. Samas võid ka munasegu otse pannile kallata. Maitsevahet väga ei ole, küll jääb aga eelnevalt munaga läbi segatud omlett paremini keeratavaks. Munasegu hüübimise ajal puista peale suitsutatud musta pipart ja riivi peenikese riiviga pannitäiele kõvajuustu. Võid munasegu pannilabida abil pisut liigutada, et hüübimata muna pääseks panniga kontakti. Kui pannitäis on peaaegu hüübinud, aseta pannile kaas veidikeseks peale, et kuumus läbi läheks. Valmis omlett võib olla mõnes kohast veel veidikene hüübimata, sest kokku keerates järelküpseb ta edasi. Küll võiks aga alumine pool olla kuldseks pruunistunud. Keera omlett kaheks või neljaks ja tõsta taldrikule. Puista peale veel värskeid ürte ja naudi kohe. Nii hea!