Go Back
+ servings

Sinihallitusjuustu kaste ja vürtsikad kana pooltiivad

Total Time18 mins
Servings: 3

Ingredients

Sinihallitusjuustu kaste

  • 2 dl paksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • 120 g toasooja murendatud sinihallitusjuustu nt Bergader Bavaria Blu või Edelpilz
  • Veidi sidrunimahla
  • 1-2 küüslauguküünt purustatuna
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värsket murulauku

Vürtsikad kana pooltiivad

  • 500 g kana pooltiibu
  • 1 dl vürtsikat ketšupit
  • 2 sl sojakastet
  • Sidrunimahla
  • 0,5-1 tl Cayenne'i pipart
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks sinihallitusjuustu kastet

Instructions

  • Sinihallitusjuustu kastme tegemiseks tõsta toasoe murendatud sinihallitusjuust koos teiste komponentidega kaussi ja hõõru ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral lisa ka hakitud ürte. Võid kastme koheselt serveerida või siis jätta paariks tunniks maitsestuma. Kastme maitsed muutuvad seistes ühtlasemaks.
  • Sellise kastmega võid serveerida erinevaid värskeid köögivilju või ka grillitud köögivilju kas siis dippida või täita. Hästi sobib see kaste ka grillitud kana pooltiibadega.
  • Vürtsikate kana pooltiibade valmistamiseks sega kausis ketšup, sojakaste, pipar ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi kanatiivad, sega maitseseguga ja lase paar tundi kuni üle öö külmikus seista. Grilli pooltiibu kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni liha on läbi küpsenud ja eraldub kontide küljest. Serveeri koos sinihallitusjuustukastmega.