Sinihallitusjuustu kaste ja vürtsikad kana pooltiivad
Total Time18 minutesmins
Servings: 3
Ingredients
Sinihallitusjuustu kaste
2dlpaksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort
120gtoasooja murendatud sinihallitusjuustunt Bergader Bavaria Blu või Edelpilz
Veidi sidrunimahla
1-2küüslauguküüntpurustatuna
Soola ja pipart
Hakitud värsket murulauku
Vürtsikad kana pooltiivad
500gkana pooltiibu
1dlvürtsikat ketšupit
2slsojakastet
Sidrunimahla
0,5-1tlCayenne'i pipart
Soola ja pipart
Serveerimiseks sinihallitusjuustu kastet
Instructions
Sinihallitusjuustu kastme tegemiseks tõsta toasoe murendatud sinihallitusjuust koos teiste komponentidega kaussi ja hõõru ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral lisa ka hakitud ürte. Võid kastme koheselt serveerida või siis jätta paariks tunniks maitsestuma. Kastme maitsed muutuvad seistes ühtlasemaks.
Sellise kastmega võid serveerida erinevaid värskeid köögivilju või ka grillitud köögivilju kas siis dippida või täita. Hästi sobib see kaste ka grillitud kana pooltiibadega.
Vürtsikate kana pooltiibade valmistamiseks sega kausis ketšup, sojakaste, pipar ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi kanatiivad, sega maitseseguga ja lase paar tundi kuni üle öö külmikus seista. Grilli pooltiibu kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni liha on läbi küpsenud ja eraldub kontide küljest. Serveeri koos sinihallitusjuustukastmega.