Go Back
+ servings

Suupistesaiad noore põldoatambiga

Total Time14 mins
Servings: 2

Ingredients

  • Neli viilu Fazeri Lapi leiba või röstsaia
  • Serveerimiseks veidi fetajuustu kitsejuustu või ka parmesanilaaste

Põldoatamp:

  • 2-3 dl kestadest puhastatud põldube
  • 2-3 sl röstitud päevalilleseemneid
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt peeneks hakituna
  • Paar oksa värsket tilli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Esmalt alusta ubade blanšeerimisest. Selleks võta oad kauntest välja ning aseta soolaga maitsestatud keevasse vette keema umbes viieks minutiks. Kurna siis oad ja jahuta kiirelt jääkülmas vees. Niimoodi jääb alles ubade erkroheline värvus. Eralda igalt oalt teda ümbritsev hallikas kest. Seda tegevust nimetatakse ubade lüdimiseks. Seega, lüdi oad.
  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Hauta minuti-paari jooksul küüslauku õli sees, kuid väldi pruunistamist. Lisa pannile tükeldatud jämedalt hakitud päevalilleseemned ja oad. Maitsesta soola ja pipraga ja hauta kiirelt läbi. Jahuta veidi ja kalla saadud segu purustajasse. Lisa värske till. Töötle kõik peeneks, kuid mitte päris püreeks. Kergelt tükiline tulemus jääb palju mõnusam. Võid seda teha ka kahvliseljaga vajutades. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa veidi oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Serveerides lisa veel veidi oliiviõli. Seda määret sobib hästi sättida krõbeleibadele, näkileibadele, võileibadele (näiteks graavilõhega on väga maitsev) või endale meelepärasesse kooslusesse. Sobib hästi ka valge kala juurde lisandiks pakkuda.
  • Suupisteleibadele sättides lisa veel fetajuustu või kitsejuustu, mis selle oatambiga imehästi sobib.