Go Back

Mundris kartulid kuumaõhufritüüris

Total Time35 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • Neli suuremat ühesuurust kartulit
  • 2-3 sl oliiviõli
  • Soola
  • Kuivatatud ürte nt pune, tüümian, basiilik
  • Soovi korral küüslaugupulbrit

Instructions

  • Pese kartulid hoolega voolava vee all. Torka kahvliga koore sisse mõned augud. Kuivata kartulikoor majapidamispaberiga. Sega sool ja kuivatatud ürdid õliga ja püherda kartuleid maitsestatud õli sees. Tõsta kuumaõhufritüüri ja friteeri 200-kraadise temperatuuriga esmalt 20 minutit. Keera siis kartulid ümber ja friteeri veel 10 minutit, aga võid vahepeal kontrollida, et kartulid üle ei küpseks. Umbes 3-5 minutit enne lõplikku valmimist võid kartulid välja tõsta, poolitada ja sinna näiteks riivitud juustu või singi-riivitud juustu segu lisada ja siis edasi küpsetada.
  • Tõsta valmis kartulid ahjust. Lõika kartulitesse kas ristlõige või lõika lihtsalt pooleks ja säti kartulile meelepärane täidis. Sellist kartulit süüakse koos koorega, aga võid soovi korral ka mahlase sisu koore seest välja uuristada. Samas on krõbe ja maitsestatud kartulikoor selle roa puhul üks parimaid osasid