Go Back

Bataadi-kikerherne pihvidega burksid

Total Time24 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 Fazer Street Food Lapi leiva kuklit
  • 100 g majoneesi või majoneesikastet väga maitsev jääb ka tšillimajonees1
  • Salatilehti
  • 4 viilu taimset või tavalist juustu
  • 1 punane sibul viilutatuna
  • 1 suurem tomat viilutatuna

Bataadi-kikerhernepihvid:

  • 1 sibul hakituna
  • 1 keskmise suurusega bataat peenelt riivituna
  • 400 g purk konservitud kikerherneid
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl paprikapulbrit võid kasutada ka suitsutatud paprika pulbrit
  • Õli praadimiseks
  • 1 sl spelta- või nisujahu
  • Hakitud värsket peterselli ja tilli

Instructions

  • Koori sibul, haki peeneks. Pese bataat ja riivi peene riiviga.
  • Kuumuta praepannil 1 sl õli, lisa riivitud bataat, hakitud sibul ja maitse järgi vürtsköömneid. Kuumuta paar minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  • Pane segu suurde kaussi, lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, peenelt hakitud petersell ja koriander ning lusikatäis jahu. Tambi pudrunuiaga või kahvliga katki. (Kui segu kokku ei hakka, siis lisa 1-2 sl vett).
  • Tee käed jahuseks ja vormi segust u 12 golfipallikest, siis suru need lapikuks.
  • Kuumuta keskmisel kuumusel praepannil 2 sl õli, siis prae kotletikesed mõlemalt poolt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks. Selleks kulub kokku umbes 10 minutit.