Go Back

Peedi-oa pihvi ja kurgisalatiga täistaimsed burgerid

Servings: 2

Ingredients

  • 4 burgerisaia
  • 4 sl Felixi tšillimajoneesi
  • 4 kuhjaga supilusikatäit kurgisalatit
  • Põltsamaa marineeritud punast sibulat
  • Paprikarattaid
  • Salatirohelist

Peedi-oa pihvid

  • 1 punane sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 4 keedetud peeti
  • 400 g purk konservube kurnatuna
  • 75 g kiirkaerahelbeid
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Instructions

  • Peedi-oa pihvide valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat õli sees mõned minutid. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel mõned minutid. Tõsta sibul ja küüslauk koos peedi ja kurnatud ubade ja kaerahelvestega köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maistesta soola ja pipraga. Vormi neli pihvi ja tõsta jahedasse umber pooleks tunniks. Tõsta siis peedi-oa pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umber 20-25 minutit, kuni pihvid on läbi küpsenud.
  • Burgerite valmistamiseks määri tšillimajoneesi burgerisaiade mõlemale poolele. Tõsta alumisele poolele salatirohelist ja sellele tõsta peedi-oa pihv. Säti sinna peale Põltsamaa kurgisalatit, marineeritud punast sibulat ja paprikarattaid. Tõsta peale burgerisaia ülemine pool. Serveeri kohe.