Go Back

Saksa õunakook ehk õunakook martsipaniga

Total Time1 hour 8 minutes
Servings: 10

Ingredients

  • 5-6 keskmise suurusega õuna tükeldatuna
  • 150 g martsipani riivituna
  • 3 sl sidrunimahla
  • 150 g toasooja võid
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl soola
  • 0,5 dl piima
  • 50 ml Vana Tallinna likööri soovi korral
  • 4 muna
  • 4 dl jahu soovitavalt speltajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • Mandlilaaste
  • Võid vormi määrimiseks

Instructions

  • Tükelda õunad ja sega need sidrunimahlaga. Tõsta kõrvale.
  • Vahusta toasoe või koos suhkru, vanillisuhkru, kaneeli ja soolaga heledaks ja kreemjaks vahuks. Riivi martsipan ja lisa see siis võivahule. Lisa ükshaaval munad. Sega iga muna enne korralikult taina sisse ja alles siis lisa järgmine. Lisa ka piim ja liköör ja sega tainas ühtlaseks. Järgmisena lisa jahu ja küpsetuspulber.
  • Sega korralikult läbi. Määri 24-26 cm läbimõõduga koogivorm võiga. Kalla pool tainast koogivormi ja laota sinna siis pool õunte kogusest. Kalla õuntele ülejäänud tainas ja laota sinna peale ülejäänud õunad. Puista õuntele mandlilaaste.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbkaudu tund aega. Koogi küpsust võid kontrollida keskosasse torgatud tikuga, mis peab jääma puhtaks. Vastasel korral küpseta veel edasi.
  • Valmis kook puista üle tuhksuhkruga ja paku juurde kas vanillikastet või vanillijäätist.