Go Back

Kooreses brie juustu kastmes kana ja seened

Total Time45 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 6 nahata ja kondita kanakintsu
  • Oliiviõli
  • 2-3 sl võid
  • 300 g pruune šampinjone
  • 1 sibul hakituna
  • Peotäis värsket tüümiani või 1-2 tl kuivatatud tüümiani
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 2 dl valget kuiva veini
  • 3 dl köögikoort või 35%-list koort
  • 150 g viilutatud Ile de France Brie juustu
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga. Prae õli seest mõlemalt poolt kuldseks. Selleks kulub 3-5 minutit mõlemale poolele. Lisa pannile 1 sl võid ja lase sel pruunistuda kanakintsude ümber mõne minuti jooksul. Tõsta kana pannilt taldrikule. Lisa samale pannile tükeldatud seened. Lase umbes 5 minutit pruunistuda ja ära vahepeal sega. Lisa siis pannile veel 1-2 sl võid, sibul, tüümian ja maitsesta pannitäis soola, pipra ja tšillihelvestega. Lase küpseda umbes 5 minutit. Lisa pannile ka küüslauk ja küpseta veel paar minutit, kuni seened on parajalt karamellistunud või sees.
  • Kalla peale vein ja lase kümmekond minutit kokku keeda. Lisa siis koor ja väiksemaks rebitud brie juustu tükid. Säti sinna koore-juustukastme sisse kanatükid ja tõsta siis pannitäis eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde umbes 20 minutiks, kuni kana on läbi küpsenud.
  • Serveeri kana kas pasta, riisi, kartuli või köögiviljadega. Serveerides lisa veel värsket tüümiani.