Go Back

Kuldne läätsesupp köögiviljadega

Servings: 6

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2-3 porgandit tükeldatuna
  • 2-3 sellerivart tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 2 sl tomatipastat
  • 1 tl jahvatatud kurkumit või karripulbrit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 liiter Maggi puljongikontsentraadist valmistatud köögiviljapuljongit
  • 200 g punaseid kiirkeeduläätsi
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Värsket hakitud peterselli

Instructions

  • Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli ja hauta sibulat 5-7 minutit, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja hauta veel mõni minut. Lisa siis potti tükeldatud köögiviljad, tomatipasta ja vürtsid. Kuumuta läbi mõne minuti jooksul, kuni vürtsid on aromaatsed. Kalla potti köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja lisa siis potti ka läätsed. Alanda kuumust ja keeda vaiksel tulel kaane all ca 30 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed. Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga ning serveerides lisa hakitud värsket peterselli.