Go Back

Pisut pidulikum kanavormiroog kartuli, rooskapsa ja kuivatatud jõhvikatega

Total Time1 hour
Servings: 6

Ingredients

  • 1 kg kanatükke nt poolkoivad, nahaga kintsuliha vm
  • 500 g gurmeekartuleid
  • 300 g rooskapsaid
  • 3-4 šalottsibulat võid kasutada ka punast sibulat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • Oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud tüümiani või punet
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud peterselli või tüümiani

Kaste:

  • 1,5-2 sl Maggi kanapuljongi kontsentraati
  • 2 dl kuuma vett
  • 2 sl pohlamoosi
  • 2 sl palsamiveini äädikat
  • 2 sl viina soovi korral

Instructions

  • Kuumuta pannil õli. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga ning pruunista pannil igast küljest kuldseks. Tõsta pannilt ära.
  • Lõika sibul sektoriteks ja tõsta koos kartulite ja rooskapsastega kaussi. Lisa oliiviõli, soola ja pipart ning kuivatatud tüümiani. Sega käte vahel läbi. Laota ahjuplaadile ja tõsta sinna ka eelnevalt pruunistatud kanatükid. Kalla juurde ka pannile jäänud praemahlad. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde 20 minutiks.
  • Küpsemise ajal sega kokku kaste puljongist, pohlamoosist, palsamiveiniäädikast ja soovi korral ka viinast. Tõsta ahjuplaaditäis korraks ahjust välja, lisa kuivatatud jõhvikad ja kalla siis kaste sinna peale. Tõsta ahju tagasi ja küpseta veel ca 20 minutit või seni, kuni kana on läbi küpsenud ja kuldne ning kartul pehme. Serveerides puista peale hakitud värsket peterselli või tüümiani ja lisa taldrikule kindlasti ka ahjupannilt kastet.