Suupisteleib heeringa ja peedi-toorjuustukreemiga ehk Taani Smørrebrød
Total Time15 minutesmins
Servings: 2
Ingredients
2viilu palaleibaröstituna
100gVici suitsumaitselist või klassikalist heeringafileed
1slvõid
1keskmise suurusega ahju- või keedetud peet
100gtoasooja toorjuustu
1tlDijoni sinepit
Pool punast või šalottsibulatõhukeste ratastena
2keedetud munasektoritena
Hakitud tilli või murulauku
Kappareid
Oliiviõli
Soola ja pipart
Instructions
Valmista esmalt peedikreem. Selleks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet. Lisa toasoe toorjuust ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sinepi asemel võid kasutada ka mädarõigast, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib.
Rösti palaleibasid pooled vastamisi rösteris. Jahuta ja määri siis leibadele võid. Tõsta leibadele peedikreemi. Sinna peale säti heeringafileed, sibularattaid, kappareid ja maitserohelist. Nirista peale veidi oliiviõli ja viimistle paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.