Go Back

Suupisteleib heeringa ja peedi-toorjuustukreemiga ehk Taani Smørrebrød

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 viilu palaleiba röstituna
  • 100 g Vici suitsumaitselist või klassikalist heeringafileed
  • 1 sl võid
  • 1 keskmise suurusega ahju- või keedetud peet
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • Pool punast või šalottsibulat õhukeste ratastena
  • 2 keedetud muna sektoritena
  • Hakitud tilli või murulauku
  • Kappareid
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Valmista esmalt peedikreem. Selleks tõsta purustajasse tükeldatud keedetud peet. Lisa toasoe toorjuust ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sinepi asemel võid kasutada ka mädarõigast, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobib.
  • Rösti palaleibasid pooled vastamisi rösteris. Jahuta ja määri siis leibadele võid. Tõsta leibadele peedikreemi. Sinna peale säti heeringafileed, sibularattaid, kappareid ja maitserohelist. Nirista peale veidi oliiviõli ja viimistle paari keeru musta pipraga. Serveeri kohe.