Go Back

Korea krõbekana vürtsikas kastmes

Total Time28 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • 2 suuremat kana rinnafileed tükeldatuna (ca 600-700 g)
  • 1 dl maisitärklist
  • 1 dl jahu
  • 1 suurem muna
  • Vajadusel veidi vett või maitsestamata jogurtit
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Kaste:

  • 2 sl Gochujang pastat
  • 1 sl mett
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 4 sl sojakastet
  • 2 küüslauguküünt purustatuna
  • Väike jupp ingverit riivituna
  • 1 sl seesamiõli

Instructions

  • Tükelda kanafilee. Sega muna tärklise ja jahuga. Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu jääb liiga kuiv, võid lisada veidi vett või maitsestamata jogurtit. Tõsta kanatükid saadud taina sisse ja sega nii, et kanatükid oleksid tainaga kaetud.
  • Kuumuta pannil ca 1 cm õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse tõstetud kana hakkab kohe särisedes küpsema. Küpseta tainaga kaetud kanatükid osade kaupa läbi. Ära panni üle koorma vaid jälgi, et kanatükkide vahele peab jääma vahe. Küpseta kanatükke mõlemalt poolt 3-5 minutit kuni kana on kuldne ja läbi küpsenud ning tõsta siis ära majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eralduks. Kalla pannilt üleliigne õli ära.
  • Sega omavahel kastme ained ja kalla siis pannile. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda vaiksel tulel 4-5 minutit. Lisa siis kastme sisse kanatükid ja kuumuta kõik koos veel läbi. Kui kaste tõmbab liiga kuivaks, lisa veidi vett või puljongit. Serveerides lisa seesamiseemneid ja puista üle hakitud rohelise sibulaga. Paku juurde aurutatud riisi.