Kihiline magustoit musta leiva puru, jõhvikamoosi ja kohupiimavahuga
Prep Time20 minutesmins
Seismiseks vajalik aeg2 hourshrs
Servings: 6
Ingredients
300gveidi kuivanud Eesti Pagari musta leiba
50gvõid
Kaneeli
400gkohupiima
2dl35%-list koort
4-5slsuhkrut
1tlvanillisuhkrut
Hakitud sarapuupähkleid
Jõhvika toormoos:
300gjõhvikaid
4sl suhkrut
Instructions
Alusta toormoosi valmistamisest. Selleks tõsta mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale ja töötle ülejäänud jõhvikad koos suhkruga ühtlaseks toormoosiks.
Vahusta koor 2 sl suhkru ja vanillisuhkruga kreemjaks vahuks ning sega siis kohupiimaga.
Riivi või töötle köögikombainis veidi kuivanud leib puruks. Kuumuta pannil või ja prae leivapuru koos kaneeli ja 2 sl suhkruga läbi. Jahuta.
Lao kaussi kihiti kohupiim, leivapuru ja moos. Korda sama veel korra. Kõige peale puista hakitud pähkleid ja mõned terved jõhvikad. Lase paar tundi jahedas seista, et maitsed ühtlustuksid.