Go Back

Kihiline magustoit musta leiva puru, jõhvikamoosi ja kohupiimavahuga

Prep Time20 minutes
Seismiseks vajalik aeg2 hours
Servings: 6

Ingredients

  • 300 g veidi kuivanud Eesti Pagari musta leiba
  • 50 g võid
  • Kaneeli
  • 400 g kohupiima
  • 2 dl 35%-list koort
  • 4-5 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Hakitud sarapuupähkleid

Jõhvika toormoos:

  • 300 g jõhvikaid
  • 4 sl suhkrut

Instructions

  • Alusta toormoosi valmistamisest. Selleks tõsta mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale ja töötle ülejäänud jõhvikad koos suhkruga ühtlaseks toormoosiks.
  • Vahusta koor 2 sl suhkru ja vanillisuhkruga kreemjaks vahuks ning sega siis kohupiimaga.
  • Riivi või töötle köögikombainis veidi kuivanud leib puruks. Kuumuta pannil või ja prae leivapuru koos kaneeli ja 2 sl suhkruga läbi. Jahuta.
  • Lao kaussi kihiti kohupiim, leivapuru ja moos. Korda sama veel korra. Kõige peale puista hakitud pähkleid ja mõned terved jõhvikad. Lase paar tundi jahedas seista, et maitsed ühtlustuksid.