Go Back

Kilupirukas kartuli-rukkijahust muretainapõhjal

Total Time47 minutes
Servings: 8

Ingredients

Kartuli-muretainas:

  • 100 g võid
  • 150 g keedetud kartulit
  • 150 g rukkijahu
  • ½ tl soola
  • Veidi vett vajadusel

Pirukatäidis:

  • 150 g vürtsikilu fileed
  • 15-20 cm pikkune jupp porrut tükeldatuna
  • 30 g võid
  • 2 muna
  • 50 ml 35%-list koort
  • Värsket tilli hakituna
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks keedetud muna ja kappareid

Instructions

  • Töötle kartulid, tükeldatud või ja rukkijahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 10‒15 minutit 180 kraadi juures. Tõsta ahjust välja ja lisa pirukapõhjale täidis.
  • Valmista täidis. Selleks hauta pannil vaiksel kuumusel või sees porrulauk klaasijaks. Maitsesta vähese soolaga ja laota eelküpsetatud põhjale. Sinna peale kilufileed. Sega lahtiklopitud munad koore ja hakitud tilliga. Kalla saadud segu pirukatäidisele. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde 15-20 minutiks kuni täidis on kuldne ja läbi küpsenud.
  • Serveerides lisa pirukale keedetud munasektoreid. Minipirukate puhul võid kasutada keedetud vutimune. Puista pirukale ka kappareid ning kaunista tilliokstega.