Print Recipe

Verikäkisalat röstitud kõrvitsa ja pohlakastmega. Hautatud punane kapsas eelküpsetatud pardikoibadega

Total Time2 hrs
Servings: 6

Ingredients

  • 2 pakki Oskar Lihatööstuse eelküpsetatud pardikoibasid
  • Serveerimiseks granaatõunaseemneid soovi korral
  • Värsket hakitud peterselli

Ahjus valmistatud punane kapsas

  • 700 g punast kapsast tükeldatuna
  • 200 g rohelisi õunu nt Antoonovka vm, koorituna ja tükeldatuna
  • 200 g sibulat hakituna
  • Paar küüslauguküünt hakituna
  • Näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit kaneeli ja nelki
  • 2-3 sl pruuni suhkrut
  • 2 sl punase veini äädikat
  • 2 sl võid
  • Soola ja värsket jahvatatud pipart

Verikäki ja röstitud ahjukõrvitsa salat

  • 150 g Oskari kahe peki verikäkki õhukeste viiludena
  • 300 g muskaatkõrvitsat koorituna ja tükeldatuna
  • 100 g beebispinatit või muud värsket salatit
  • 2-3 sl pohlamoosi
  • Veidi vett või õunamahla
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli
  • Veidi sidrunimahla

Hasselbacki bataadid

  • 2-3 pikemat ja peenemat bataati
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Punase kapsa valmistamiseks eemalda esmalt kapsalt välimised lehed, lõika kapsas sektoriteks, eemalda jämedad rootsud ning lõika kapsas ribadeks. Laota osa tükeldatud kapsast ahjupoti põhjale ja puista peale soola ja pipart. Lisa hakitud sibul ja õunad ning küüslauk koos vürtside ja suhkruga. Korda sama valemi järgi jaotust, kuni kõik ained on kihiti potti laotud. Kalla potti veiniäädikat ning aseta võitükid kõige peale. Pane ahjupotile kaas peale ning lase küpseda eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures 2-2,5 tundi. Sega paar korda kapsast küpsemise ajal.
  • Verikäki ja röstitud muskaatkõrvitsa salati valmistamiseks piserda tükeldatud kõrvitsat oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Laota ahjuplaadile ning rösti 200 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on läbi küpsenud ja hakkab kergelt pruunistuma.
  • Rösti verikäki õhukesi viile ahjus 150 kraadi juures kuni need on krõbedad. Sega beebispinat või salatiroheline vähese oliiviõli ja sidrunimahlaga läbi. Laota vaagnale. Säti sinna peale röstitud kõrvits ja verikäkirattad. Sega pohlamoos kas vee või õunamahlaga vedelamaks ja kalla salatile. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.
  • Hasselbacki bataatide valmistamiseks lõika bataadidele terava noaga tihedalt sisselõiked nii, et alumine osa jääb lahti lõikamata. Sega oliiviõli purustatud küüslaugu ning soolaga ning pintselda või piserda bataate küüslauguõliga. Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju ja rösti umbes 40 minutit. Tõsta ahjust välja, pintselda veel korra õliga ning rösti veel 10-20 minutit.
  • Pardikoivad valmista vastavalt pakendi juhistele ehk siis tõsta ahju 220 kraadi juurde ca 15-20 minutiks. Serveeri pardikoibi koos punase kapsa, verikäki-kõrvitsa salati ja bataadiga. Soovi korral puista pardikoibadele granaatõunaseemneid ja värsket hakitud peterselli.