Pisut pidulikumas võtmes kartulipannkoogid hapukoore ja kalamarjaga
Total Time30 minutesmins
Servings: 2
Ingredients
300gkartuleidvõi 300 g valmis kartulipüreed
Võid
Soola ja pipart
1muna
1slspelta- või tavalist nisujahuvajadusel ka rohkem
Hakitud värsket tilli või murulauku
Õli praadimiseks
Instructions
Serveerimiseks hapukoort, kalamarja, hakitud värsket tilli või murulauku, soolatud või külmsuitsutatud lõhet või forelli
Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kurna ja tambi siis pudruks. Lisa võid ja maitsesta soola-pipraga. Jahuta. Lisa kartulipüreele 1 muna ja esmalt 1 sl spelta- või tavalist nisujahu. Lisa ka hakitud ürte. Sega kõik läbi. Kui tainas tundub liiga vedel, võid veel veidi jahu lisada. Kuumuta pannil õli ja tõsta siis teelusikatäite kaupa pannile tainast väikesed pätsikesed. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta pannilt, jahuta veidi ja serveeri siis hapukoore, kalamarja, värske hakitud tilli või murulaugu ja soovi korral ka külmsuitsu- või soolalõhega.