Print Recipe

Heeringa-peedivorm kartuliga

Rootsi tippkoka Frederik Anderssoni lemmikretsept, mida valmistas talle tema ema. Seda vormi pakutakse ka Viking Line´i jõulubuffet lauas soojade toitude sektsioonis
Total Time45 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 tk heeringafileed tükeldatuna
  • 2 tk sibulat õhukeste poolratastena
  • 6 tk keedetud kartulit tükeldatuna
  • 3 tk keskmise suurusega keedetud peeti tükeldatuna
  • 4-5 dl 35%-list koort
  • 2 tk muna lahtiklopituna
  • 2 dl värsket hakitud tilli
  • soola ja pipart
  • võid vormi määrimiseks

Instructions

  • Vääri ahjuvorm võiga. Lao vormi heeringas, sibul, kartul ja peet.
    Sega muna koorega ja suurema osa tilliga, maitsesta soola ja pipraga ning kalla vormi heeringale ja kartulile-peedile peale.
    Küpseta 200 kraadi juures umbkaudu 30 minutit. Serveerides puista peale täiendavalt hakitud tilli.