Go Back

Mustsõstrakreemi täidisega trühvlid kerge loorberilehe nüansiga

Prep Time30 minutes
Servings: 12 trühvlit

Ingredients

  • 60 ml 35%-list koort
  • 3 suuremat loorberilehte
  • 100 g piimašokolaadi
  • 20 g Loodusvägi kuivatatud mustsõstrapulbrit
  • 20 g võid

Katmiseks:

  • 200 g tumedat šokolaad

Instructions

  • Valmista esmalt mustsõstrakreem. Selle võid ka eelmisel päeval enne trühvlite glasuurimist valmis teha. Kalla koor kastrulisse, lisa loorberilehed ja kuumuta segu vaiksel kuumusel kuni keemiseni. Keera tuli alt, kata kastrul tulele, kata kaanega ja jäta umbes 15 minutiks tõmbama. Sõelu loorberilehed välja. Sulata tükeldatud piimašokolaad vesivannil ja kalla koore sisse. Võid piimašokolaadi ka hästi vaiksel kuumusel koos koorega sulatada, aga väldi kindlasti ülekuumutamist, mille tulemusena võib šokolaad tükki tõmmata. Kui koor on segunenud sulatatud šokolaadiga, lisa veel sinna sisse mustsõstrapulber ja tükeldatud või. Sega läbi, kalla küpsetuspaberiga või kilega kaetud (soovitavalt kandilisse) vormi ja tõsta paariks tunniks jahedasse. Vormiks sobib hästi näiteks kandiline metallist kommi- või küpsisekarbi kaas.
  • Tahenenud täidisest lõika ruudud. Sulata hakitud tume šokolaad vesivannil ja tõsta siis kiirelt ruudukujulised täidised sulanud šokolaadi sisse nii et nad oleksid üleni tumeda šokolaadiga kaetud. Tõsta siis kahvli või spetsiaalse hargi abil trühvlid küpsetuspaberiga kaetud alusele hanguma. Puista peale veidi marjapulbrit.