Go Back

Mundris kartulid heeringakastmega

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 8 keskmise suurusega kartulit hästi puhtaks pestuna
  • õli

Heeringakaste

  • 200 g Vici naturaalset või punase sibulaga heeringafileed hakituna
  • 1 sibul hakituna
  • 2 keedetud muna hakituna
  • 1 marineeritud või hapukurki hakituna
  • Rohelist sibulat hakituna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 sl majoneesi
  • Soola ja pipart
  • veidi sinepit ja/või mädarõigast

Instructions

  • Veereta kartuleid õlis, puista peale soola ja küpseta siis eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbkaudu tund või seni, kuni kartul on läbi küpsenud.
  • Valmista heeringakaste. Selleks sega kokku hakitud heeringas, sibul, muna ja kurk. Sega hapukoore ja majoneesiga, lisa hakitud rohelist sibulat ja maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, lisa ka sinepit või mädarõigast.
  • Serveerides lõika kartulile listlõige, suru veidi kartulisisu välja ja aseta sinna peale lusikatäis heeringakastet.