Print Recipe

Portobellosteigid läätse-tomatihautise ja lillkapsa-kartulipudruga

Total Time45 mins
Servings: 4

Ingredients

Portobellosteigid

Tomati-läätsehautis

  • 1 sellerivars peeneks hakituna
  • 1 sibul peeneks hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral
  • 1,5 dl punaseid läätsesid nt Loodusvägi
  • 7 dl köögiviljapuljongit nt FS Goods
  • 400 g purk purustatud tomateid nt Loodusvägi
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut või mett
  • Oliiviõli praadimiseks

Kartuli-lillkapsatamp

  • 500 g kartuleid koorituna ja tükeldatuna
  • 500 g lillkapsast tükeldatuna
  • 2 sl kookosõli
  • Taimset piima vajadusel
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hakitud peterselli või koriandrit ja värsket rohelist

Instructions

  • Portobellosteikide jaoks piserda seeni õli, soola ja pipraga. Aseta siis ahjuplaadile või ahjuvormi vars ülespoole ja rösti eelkuumutatud ahjus 200-220 kraadi juures ca 25 minutit.
    Läätse-tomatihautise jaoks kuumuta pannil õli ja hauta hakitud sellerit, sibulat ja küüslauku vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa siis pannile loorberilehed ja vürtsköömned ning soovi korral ka suitsutatud paprika pulbrit. Hauta veidi ja kalla siis pannile puljong, lisa läätsed ja purustatud tomatid. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning hauta vaiksel kuumusel umbes 40 minutit. Maitsesta soola, pipra ja tibaksese suhkruga.
    Lillkapsa-kartulitambi jaoks kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja keeda lillkapsast ja kartulit kuni need on pehmed. Kurna, aga jäta veidi vett alles. Tambi kartulid ja lillkapsas jämedalt puruks ja lisa siis kookosõli ja taimset piima või keeduvett seni, kuni tamp on parajalt paks ja sobiva konsistentsiga. Maitsesta soola ja pipraga.
    Serveerides tõsta taldrikule kartuli-lillkapsatampi, tomatist läätsehautist ja röstitud portobello. Puista peale hakitud koriandrit või peterselli.