Go Back

Porkkala ehk porgandist "suitsulõhe"

Parim on porgand järgmisel päeval, kuid piisab ka paarist tunnist marineerimisest.
Cook Time25 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 500 g suuremaid porgandeid
  • 1,5 l vett
  • 2 sl soola

Marinaad

  • 2 sl rapsiõli
  • 1-2 tl vedelat suitsu lõhna- ja maitseainet Prismades on olemas näiteks SELLINE toode
  • 1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • 1 tl soola
  • näpuotsaga suhkrut soovi korral

Instructions

  • Koori porgandid ja keeda neid siis soolaga maitsestatud vees umbkaudu 20 minutit, kuni porgandid on pehmeks keenud. Kurna ja jahuta. Tõmba kas kartulikoorimis- või juustunoa abil porganditest õhukesed ribad.
  • Sega marinaadiained ja kalla porganditele peale. Sega õrnalt läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks maitsestuma.
  • Serveeri näiteks röstitud saial või leival koos majoneesi ja wakame salatiga või muul meelepärasel moel.