Porkkala ehk porgandist "suitsulõhe"
Parim on porgand järgmisel päeval, kuid piisab ka paarist tunnist marineerimisest.
Servings: 8
- 500 g suuremaid porgandeid
- 1,5 l vett
- 2 sl soola
Marinaad
- 2 sl rapsiõli
- 1-2 tl vedelat suitsu lõhna- ja maitseainet Prismades on olemas näiteks SELLINE toode
- 1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
- 1 tl soola
- näpuotsaga suhkrut soovi korral
Koori porgandid ja keeda neid siis soolaga maitsestatud vees umbkaudu 20 minutit, kuni porgandid on pehmeks keenud. Kurna ja jahuta. Tõmba kas kartulikoorimis- või juustunoa abil porganditest õhukesed ribad.
Sega marinaadiained ja kalla porganditele peale. Sega õrnalt läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks maitsestuma.
Serveeri näiteks röstitud saial või leival koos majoneesi ja wakame salatiga või muul meelepärasel moel.