Print Recipe

Anu Pagari vanakooli lihapirukad

Cook Time30 mins
Total Time2 hrs

Ingredients

Pärmitainas

  • 500 g jahu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl soola
  • 60 g võid toasoojana
  • 25 g presspärmi
  • 3 dl käesooja vett või piima
  • Muna lahtiklopituna määrimiseks

Täidis

  • 300 g segahakkliha
  • 2 muna keedetuna
  • 2 sibulat
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Pärmitaina valmistamiseks lahusta pärm väheses käesoojas vees või piimas. Sega juurde ülejäänud vesi või piim. Sega omavahel jahu, suhkur ja sool ning ühenda siis pärmivedelikuga. Sega juurde toasoe või ja sõtku siis tainast seni, kuni see on läikiv ja lööb kausi küljest lahti. Jäta rätiga kaetult sooja kohta vähemalt tunniks kerkima. Taina mass peaks selle jooksul kahekordistama.
  • Täidise valmistamise jaoks keeda hakkliha soolaga maitsestatud vees ca 10-15 minutit. Kurna sõelal. Aja läbi hakklihamasina koos tükeldatud sibulaga ja lisa siis tükeldatud keedumuna. Maitsesta mass soola ja pipraga. Võid hakkliha peenestada ka köögikombaini abil.
  • Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal laiali ja lõika tainast ca 10x10 cm ruudud. Aseta igale ruudule umbes supilusikatäis lihatäidist ja keera siis tainas täidise ümber. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta siis eelkuumutatud ahjus 220-230 kraadi juures ca 10-15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.