Go Back

Kapsalasanje veisehakklihaga

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kapsapea lehed eraldatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 500 g veisehakkliha (nt Liivimaa Lihaveise hakk
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 1 sl palsamiveiniäädikat
  • Värsket basiilikut
  • 250 g mozzarella juustu riivituna
  • 200 g juustu riivituna
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Oliiviõli

Instructions

  • Eralda kapsajuurika kohalt lahti lõigates ükshaaval kapsalehed. Kui kapsalehed rebenevad, ei ole sellest midagi, sest vormiroas saab need üksteise peale lappida. Jämedamad kapsarootsud võid välja lõigata. Kuumuta suuremas potis soolaga maitsestatud vesi ja tõsta sinna sisse kapsalehed. Keeda paar minutit (vajadusel osade kaupa) ja tõsta siis sõelale nõrguma.
  • Kuumuta pannil veidi õli ning hauta sibulat ja küüslauku keskmisel kuumusel 7-10 minutit. Lisa pannile siis veisehakkliha, haruta peenemaks ja prae, kuni liha on värvi muutnud. Lisa pannile purustatud tomatid ja palsamiveiniäädikas. Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga. Lisa kastmele ka veidi peenemaks rebitud basiilikulehti.
  • Laota ahjuvormi põhjale osa tomatikastmest. Sellele säti kiht kapsalehti ja kapselehtedele laota osa riivitud mozzarellast ja juustust. Sinna peale laota taas kapsalehed ja korda siis kõike uuesti. Viimaseks kihiks peaks jääma juustuga kaetud kapsas.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju ja küpseta 170-180 kraadises ahjus ca 45 minutit, kuni juust on kuldne ja sulanud. Võid alguses küpsetada vormi küpsetuspaberi ja fooliumiga kaetult ja siis poole pealt katte eemaldada. Nii väldid pealispinna liigset pruunistumist ja tagad vormi ühtlase läbiküpsemise.
  • Serveerimisel lisa täiendavalt värsket basiilikut.