Print Recipe

Rohelise herne püreesupp krõbeda peekoni ja odrakruupidega

Total Time25 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g rohelisi herneid sügavkülmutatuna
  • 2 keskmist kartulit tükeldatuna
  • Suur peotäist rohelist sibulat koos valge osaga hakituna
  • 30 g võid
  • 1 l kanapuljongit valmista ka kontsentraadist või puljongikuubikust
  • 150 g Oskari E-vaba suitsupeekonit
  • Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Instructions

  • Supi valmistamiseks sulata potipõhjas keskmisel kuumusel või. Tõsta sinna sisse hakitud roheline sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid. Kalla juurde rohelised herned, kartul ja puljong ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda ca 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
  • Püreesta supp saumikseriga. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Siidisema tulemuse saavutamiseks võid supi nüüd läbi sõela veel ajada.
  • Tõsta peekoniribad pannile ja prae mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta kõrvale, nõruta üleliigne rasv majapidamispaberil ja tükelda vajadusel väiksemaks.
  • Serveerides tõsta taldrikule kulbitäis hernesuppi ja säti sinna peale krõbedat peekonit. Puista peale veel hakitud rohelist sibulat, viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja serveeri kohe.