Mahlane kohupiima purukook rabarberi ja kookoshelvestega
Total Time1 hourhr15 minutesmins
Servings: 12
Ingredients
Tainas
4dljahusobib nii nisujahu kui ka speltajahu
200gvõid
1dlrafineerimata roosuhkrut
Näpuotsaga soola
2dlkookoshelbeid
Kohupiimatäidis
5munavalge ja kollane eraldatud
1,5-2dlrafineerimata roosuhkrutkui kasutad magusat kohupiima, siis vähenda suhkru kogust
1tlvanillisuhkrut
5x200 g Farmi kohupiimasobib nii lahja, rosinatega kui ka vanilliga
3-4sl Farmi Kreeka jogurtit või hapukoort
4-5vart rabarberittükeldatuna
Instructions
Tõsta kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda ka köögikombaini abil teha. Sega juurde kookoshelbed ja näpi kõik ühtlaseks. Laota ¾ purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale ja suru ühtlaseks. Vormi suurus võiks olla ca 25x35 cm.
Eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollased suhkru, vanillisuhkru, kohupiima ja jogurti või hapukoorega. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega kohupiimamassiga. Kalla kohupiimavaht tainapõhjale. Sinna peale laota tükeldatud rabarber. Võid rabarberile veidi suhkrut veel peale puistata. Kata kook ülejäänud tainapuruga ja tõsta eelsoojendatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes 45-55 minutiks, kuni kook on pealt kuldne.