Go Back

Mahlane kohupiima purukook rabarberi ja kookoshelvestega

Total Time1 hour 15 minutes
Servings: 12

Ingredients

Tainas

  • 4 dl jahu sobib nii nisujahu kui ka speltajahu
  • 200 g võid
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut
  • Näpuotsaga soola
  • 2 dl kookoshelbeid

Kohupiimatäidis

  • 5 muna valge ja kollane eraldatud
  • 1,5-2 dl rafineerimata roosuhkrut kui kasutad magusat kohupiima, siis vähenda suhkru kogust
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 5 x200 g Farmi kohupiima sobib nii lahja, rosinatega kui ka vanilliga
  • 3-4 sl Farmi Kreeka jogurtit või hapukoort
  • 4-5 vart rabarberit tükeldatuna

Instructions

  • Tõsta kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda ka köögikombaini abil teha. Sega juurde kookoshelbed ja näpi kõik ühtlaseks. Laota ¾ purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale ja suru ühtlaseks. Vormi suurus võiks olla ca 25x35 cm.
  • Eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollased suhkru, vanillisuhkru, kohupiima ja jogurti või hapukoorega. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega kohupiimamassiga. Kalla kohupiimavaht tainapõhjale. Sinna peale laota tükeldatud rabarber. Võid rabarberile veidi suhkrut veel peale puistata. Kata kook ülejäänud tainapuruga ja tõsta eelsoojendatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes 45-55 minutiks, kuni kook on pealt kuldne.