Go Back

Rummikoogid

Rummikoogid on mõnus nostalgiline maius, mida võib näiteks siis plaani võtta, kui torditegemisest biskviiti üle on jäänud. Kuna aga koogid on nii mõnusad, siis võib vahel just nende kookide jaoks biskviiti varuda. Igal juhul võib kindel olla, et laualt kaovad need üsna kiirelt. Plussiks on see, et rummikookide valmistamine on nii lihtne, et ka lapsed saavad sellega hakkama.
Total Time10 minutes
Servings: 9 rummipalli

Ingredients

  • 300 g biskviiti
  • 100 g šokolaadi tükeldatuna
  • 100 g võid tükeldatuna
  • 2 sl kakaopulbrit
  • Hapukoort
  • 30 ml rummi või pudel RUF rummiessentsi
  • Kaunistamiseks füüsalit soovi korral

Instructions

  • Pudista biskviit kaussi ja tõsta mõned lusikatäied biskviidipuru kõrvale. Võid biskviidi purustamiseks kasutada ka köögikombaini. Sulata kastrulis tükeldatud või ja šokolaad ja sega ühtlaseks. Kalla kaussi biskviidipuru juurde ja lisa sinna ka kakao ja rumm. Tõsta juurde mõned supilusikatäied hapukoort ja sega mass ühtlaseks. Paksust reguleeri hapukoorega, tulemuseks peaks olema parajalt paks vormitav mass. Vormi massist ümmargused pallid, veereta neid kõrvale tõstetud biskviidipurus ja lõika siis noa või kääridega pall sälguliseks. Kaunista füüsali või muude meelepäraste marjade-kaunistustega. Hoia jahedas.