Tõsta grillitav liha vähemalt tund enne grillimist toatemperatuurile. Lükka šašlõkk metallvarraste otsa. Need aitavad liha ka seestpoolt küpsetada ja nii väldid pealt kõrbenud ja seest toorest liha.
Kapsalohkude jaoks lõika kapsas sektoriteks nii, et kapsajuurikas hoiab sektorit koos. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, sulata pannil või ning prae kapsasektoreid mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kapsas on kuldpruun. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning puista peale hakitud tilli. Selline kapsas võib jääda pooltooreks ehk seest krõmpsuvaks. Noor kapsas on õrna ihuga ja teda oleks patt liialt pikalt praadida.
Tillipesto jaoks tõsta kõik pesto koostisained köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Kui pesto jääb liiga kuiv, lisa täiendavalt õli.
Tillivõi jaoks sega toasoe või hakitud tilli ja soolahelvestega.