Go Back

Baklažaani-tomatihautis Mo Saaremaa praejuustuga

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 2 pakki ehk 400 g Mo Saaremaa prae- ja grilljuustu 1-1,5 cm paksusteks viiludeks lõigatuna
  • 2 baklažaani
  • 4-5 sl oliiviõli
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 3 hästi küpset tomatit hakituna või 300 g purustatud tomati konservi
  • 2 sl tomatipastat
  • 1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 tl jahvatatud paprika pulbrit väga mõnus jääb ka suitsutatud paprika pulber
  • 1 loorberileht
  • Suhkrut maitse järgi
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Värsket hakitud koriandrit tilli, peterselli või basiilikut
  • Ciabattat või lavašši viilutatuna ja krõbedaks grillituna

Instructions

  • Torgi baklažaanile kas noa või kahvliga augud sisse ja aseta tervena kas grillile või ahju. Grillil küpsetades keera baklažaani nii, et ta saaks igast küljest küpseda. Nahk võib ka kõrbema minna, sest hiljem tuleb see niikuinii ära koorida. Grilli seni, kuni vilja sisu on pehme. Ahjus küpseta baklažaani umbes tund aega paar korda keerates, kuni vili on üleni pehme. Tõsta ahjust või grillilt, jahuta ja koori. Haki baklažaani sisu peeneks.
  • Kuumuta pannil õli ning hauta küüslauku, kuni see on läbipaistvaks muutunud. Lisa hakitud tšillipipar, tükeldatud tomat, tomaptipasta, vürtsköömned, paprikapulber ja loorberileht. Lisa ka soola, pipart ja suhkrut ning 1 dl vett. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust, kata pann kaanega ja hauta 10-12 minutit aeg-ajalt segades. Lisa nüüd tükeldatud baklažaan. Sega läbi ja hauta koos baklažaaniga veel 10-15 minutit. Kontrolli maitseid ja vajadusel lisa ka soola, pipart või suhkrut. Lisa maitseks veel sidrunimahla ja hakitud värskeid ürte.
  • Kuumuta pannil pisut õli ja prae juustu ning saia kuuma õli sees mõned minutid, kuni need on kuldsed. Võid need ka grillil valmistada.
  • Serveerides tõsta saiale tomati-baklažaanihautist ja lisa sinna grillitud juust. Söö kohe.