Go Back

Suupisted veisehakkliha ja krõbedate riisinuudlitega

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 väikest Rooma salati pead müüakse ka little gem nime all
  • 300 g veisehakkliha
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 keskmise suurusega punane paprika hakituna
  • 2 sl teriyaki kastet
  • 2 sl austrikastet
  • 1 sl riisiäädikat
  • 100 g pruuni riisi niitnuudleid
  • Õli friteerimiseks
  • Serveerimiseks magusat tšillikastet
  • Värsket hakitud koriandrit või peterselli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Alusta esmalt riisinuudlite valmistamiseks. Selleks kuumuta potis või kastrulis mõni sentimeeter õli ja tõsta siis kuuma õli sisse osade kaupa riisinuudlid. Võid nuudlid kääride abil pisut lühemaks lõigata, nii on neid lihtsam friteerida. Õli peab olema nii kuum, et nuudlid kohe peale õli sisse tõstmist end õhuliseks tõmbavad. Friteeri mõned sekundid ja tõsta siis nuudlid vahukulbi abil majapidamispaberile nõrguma.
  • Valmista hakkliha. Selleks kuumuta pannil veidi õli ja prae küüslauk ja ingver mõne minuti jooksul läbi. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on värvi muutunud. Lisa pannile tükeldatud paprika, prae kiirelt läbi ja maitsesta siis pannitäis teriyaki kastme, austrikastme ja riisiäädikaga. Lase veidi aega podiseda, et pannitäis kuivemaks tõmbaks. Vajadusel lisa soola ja pipart ning kui soovid vürtsikamat tulemust, võid veel hakitud tšillit lisada. Sega juurde värske hakitud koriander või petersell.
  • Haruta salatilehed varre küljest lahti nii, et nad moodustaksid kausikese. Tõsta igasse kausikesse krõbedaid riisinuudleid, säti sinna peale hakkliha-paprikasegu ning viimistle suupiste magusa tšillikastmega.