Go Back

Kooreses juustukastmes ühe poti pasta

Total Time20 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • 250 g fettuccine või linguine pastat
  • 3-4 viilu peekonit tükeldatuna
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • 3 dl puljongit
  • 5 dl köögikoort
  • 150 g Džiugase juustu riivituna (vali vastavalt soovile kas tugevama või mahedama maitsega juustusort)
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud peterselli

Instructions

  • Tõsta paksema põhjaga poti põhja või kõrgete äärtega pannile tükeldatud peekon ja lase peekonil rasv välja sulada. Võid pastakastme ka ilma peekonita teha, sel juhul lisa pannile 30 g võid. Tõsta pannile hakitud küüslauk ja kuumuta läbi, kuid ära pruunista. Kalla juurde puljong ja koor ja lisa siis potti või pannile ka pasta. Maitesta poti- või pannitäis soola ja pipraga. Lase keema tõusta, suru pasta kastme sisse ja keeda pastat kastmes, kuni see on soovitud pehmusega. Koorese kastme sees võib pasta pehmenemise aeg olla pikem kui vees keetes. Sega juurde riivitud juust, kuid jäta veidi juustu ka peale puistamiseks. Lisa pastale ka hakitud värsket peterselli. Serveeri kohe ja puista peale riivitud juustu ning viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.